Da se proces imunizacije u Srbiji odvija brzinom na kojoj mogu i najveće zemlje sveta da nam pozavide, svjedoči i slučaj ovoga Nijemca koji je pokušavao na sve načine da se vakciniše u svojoj zemlji, ali je na kraju odlučio da dođe u Srbiju i da primi prvu dozu AstraZeneke vakcine, te je za medije opisao cijelo svoje iskustvo. Naime, Nijemac po imenu Volfgang Vilkens je, preko svog prijatelja Nenada odlučio da dođe u Beograd da se vakciniše, nakon što je shvatio da se u njegovoj zemlji odvija opšti kolaps po pitanju imunizacije, a na tu temu je novinarima rekao ove stvari:

” Nenad je moj poslovni partner i prijatelj i požalio sam mu se da se u Njemačkoj odvija pravo ludilo, da je sve politizovano i da nema ni naznaka da će se ova komplikovana situacija sa korona virusom ikada završiti. Usprkos tome što spadam u kategoriju veoma rizičnih ljudi, na osnovu čega bi prema zakonu u Njemačkoj morao da budem na vrhu prioriteta za vakcinaciju, politika se umiješala u cijelu priču i jednostavno sam shvatio da neću dobiti vakcinu ove godine, a bilo je upitno da li će se to dogoditi i sljedeće godine. Kod nas je katastrofalna situacija, vjerujte mi, uopšte nije onako kako se predstavlja u svijetu. Nismo u stanju da uradimo bilo šta da se cijela ova situacija sa korona virusom okonča”

Ovaj Nijemac je rekao kako mu je prijatelj Nenad javio da iako je strani državljanin da se u Srbiji može prijaviti za vakcinaciju preko određenog sajta, te da će mu tako biti zakazan termin vakcinacije, a da on u prvi mah nije mogao da povjeruje da je tako nešto moguće, te je otkrio da je bio oduševljen sa takvom mogućnošću, pa je još rekao i ovo: ‘‘Poslušao sam savjet svog prijatelja i nakon što sam se registrovao na sajtu i prijavio za vakcinaciju, dobio sam SMS poruku u kojoj sam obaviješten o terminu moje vakcinacije. Dobio sam uputstvo da se 25.3.2021. pojavim na Beogradskom sajmu, ispred Hale broj 3, gdje ću biti vakcinisan što se i dogodilo. Primio sam danas prvu dozu AstraZeneke”

Dalje Volfgang otkriva da je oduševljen sa ovime što je iskusio u Srbiji i da je cijeli proces veoma jednostavan bez komplikacija kakve imaju u Njemačkoj: ”Sestra koja me vakcinisala je bila izuzetno ljubazna. Pogledala me je i sa osmijehom upitala da li me je ubod zabolio na šta sam odgovorio da je sve bilo maksimalno prijatno, do te mjere da ništa nisam osjetio. Ovaj dan je za mene jako važan. Budući da sam na listi prioriteta za vakcinaciju s obzirom da imam pridružena oboljenja, bio sam u konstantnom strahu od zaraze i vjerujte mi, umalo nisam zaplakao kada sam se vakcinisao. Srbija me je spasila, i dalje ne mogu da povjerujem da ste na ovakav način organizovali imunizaciju”

 

Ads