Od kako su počele ove nepodnošljive vrućine i visoke temperature, skoro svi traže neki način kako bi se osvježili, i kako bi preživjeli ove izuzetno tople dane, pa su tako mnogi već uveliko na ljetovanjima po raznim destinacijama. Naravno da oni koji imaju malo dublji džep idu na neke dalje i egzotičnije destinacije, dok se većina sa druge strane odluči za neku bližu destinaciju, a pretežno su to Hrvatska ili Crna Gora.

Ali ima i onih koji idu u Albaniju zbog brojnih pozitivnih komentara o samom gostoprimstvu, niskim cijenama i čistim plažama, pa je tako i ova porodica iz Srbije odlučila otići na ljetovanje u Albaniju, kako bi se i sami uvjerili u priče koje slušaju. Ali ono što se njima desilo u jednom restoranu je zaista nesvakidašnja situacija. Prema njihovim riječima izgleda da ipak nisu naučili dovoljno stvari, pa su samim tim bili poniženi u jednom restoranu na plaži. Prema riječima ove žene svi članovi porodice su naručili po jedno piće, a djeci je još dodatno naručila pomfrit.

Ali to izgleda nije bilo dovoljno pa su ih udaljili sa stola ali i iz kafića, a bijesna žena je rekla da su nakon toga oni odlučili da ranije napuste ljetovanje, ali to da ih Albanija više neće vidjeti. Nakon njene priče, redali su se brojni komentari, neki od njih su bili na strani ove žene, i istakli da takvo ponašanje je nedopustivo.

Ali sa druge strane pojedini su istakli da je to ustvari praksa u pojedinim restoranima, posebno kada je velika gužva, ali to da se ne bi trebalo suditi o jednoj cijeloj državi zbog jedne loše situacije koja im se desila, i da tako nešto postoji na brojnim mjestima, ali oni to nisu znali jer su do sada nailazili samo na ljubaznost i gostoprimstvo.

Ads