Kuća koja krije mračne tajne, barem prema rečima Danijele Štajnfeld u kojoj ju je, kako tvrdi, 7. maja 2012. godine silovao glumac Branislav Lečić, nalazi se na obroncima Beograda u Ritopeku. Ova prelijepa kuća ima oko 300 kvadrata, uređeno dvorište i sa velikom ogradom oko kuće. I mada se smatra vikendicom i nalazi se u vikend naselju u opštini Grocka, ovo je u stvari kuća iz bajke i opremljena za život u njoj, a ne za dolaske za vikend. Lečić je ovu kuću kupio od glumca Bogdana Diklića prije nekih desetak godina, a udaljena je samo pola sata od beogradske gradske vreve

Novinari su u razgovoru sa komšijama iz Ritopaeka zaključili da većina njih i ne zna da Lečić ima kuću u njihovom selu, a prolaznici su im rekli da on u naselju sigurno nije, već da je vjerojatno u vikend naselju koje se nalazi na brdu Jedna gospođa u godinama je novinarima pokazala Lečićevu kuću: ”To vam je ova ovdje, sa visokom drvenom ogradom. Lijepa, velika kuća. Nju je kupio od Diklića prije desetak godina. Stalno ga viđam, mislila sam čak i da se preselio tu . Dok je Bogdan Diklić bio vlasnik te kuće, stalno je dolazio kod nas na kaficu, sjedili smo u dvorištu. Dovodio je i svoju kćerkicu Sofiju. Lečić nije nikada bio, ali fin je i on. Tih i kulturan. Uglavnom ga viđam u kolima. Nikada ga nisam vidjela u ženskom društvu. Uvijek je sam. Ranije je dolazila i njegova bivša žena Nina, i njihov sinčić dok je bio mali, ali otkad su se razveli nisu bili”

Na pitanje novinara šta misli o svim ovim pisanjima o Lečiću, komšinica je rekla: ” Ma, to su gluposti. On je tih i miran čovjek. Nikada ga nisam vidjela ni sa jednom ženom, a pogotovo nisam čula da su se dešavale takve stvari ovdje. Mnoge se žrtve sada javljaju i pričaju šta im se desilo prije deset godina”– Malo dalje od Lečićeve kuće još jedan komšija je u prolazu dobacio: ”Ma, svaka kuća krije neku mračnu tajnu, pa vjerojatno i njegova. Ko će ga znati šta se tu radilo, ali to nije moj posao. Volim ga i cijenim kao glumca, ali ako je stvarno silovao tu mučenu djevojku, onda treba da bude u zatvoru”

Ads