Pas je definitivno čovekov najbolji prijatelj, a ova krilatica svakako važi i za konje, ali jedina životinja na svvetu koja svoga vlasnika voli više od sebe je definitivno apas. U nekim jako ekstremnim situacijama imamo i to, da su psi spremni dati svoj žiivot za vlasnika. Verujemo da ste gledali film sa Ričard Girom, kada je njegov pas nakon njegove smrti ga svaki dan čekao na starom mestu da se pojavi, a on nije dolazio je r je preminuo mesecima pre.

To je samo slika i prilaika koliko su psi zapravo verni. Međutim, jako puno ljudi se boji pasa iz prostog razloga, jer su ubeđeni da će ih ugristi ali istina je potpuno drugačija. Neki imaju komplekse od malih nogu kako su ih nekada psi ujedali, pa se danas boje čak i pudlica. Međutim, sa pravom se nekada treba bojati, jer imamo napuštenih pasa koji zarade besnilo i onda vas stvarno mogu i ujesti.

Druga opasna stvar je ta, kada naletite na pse lutalice kojih ima jako puno, a među njima par ženki, tada su čak i normalni mućjacci pod udarom testotosterona i jako su razdražljivi, pa mogu da ujedu čak i običnog prolaznika. Već smo par puta do sada pisali kako se na javnim mestima dešava da pas koji je na povodcu iz čista mira ujede dete ili čoveka, kako reagovati u tom trenutku?

Jednostavno se ne smete preplašiti, psi naime imaju jako moćan njuh tako da osete miris vašeg adrenalina odnosno straha, osete nadmoć i odmah vas napadaju. Zato mu morate pokazati da se ne bojite, postavite se ddominantno i naređivački prema njemu, i nećete imati problema sa psima.

Ads