Iako je do sada već nekoliko puta bilo objavljivana vijest o smrti poznatog glumca, to su sve bili maliciozni i neprovjereni tekstovi, a sam Mustafa je svaki put demantovao svaku od tih vijesti. Ranije nije govorio uopšte ni o svojoj bolesti, pa su mnogi bili iznenađeni kada su vidjeli da je bio u bolnici. Ipak, početkom ove godine, Nadarević je odlučio progovoriti o svojoj bolesti i kazao je kako se već neko vrijeme bori sa bolešću pluća, ali da je tek nedavno prihvatio da je to dio života i da ne treba gledati negativno na sve to, jer kad se ppomirimo sa bolešću, prihvatamo je i odmah možemo misliti pozitivnije, a samim time će nam biti i bolje.

Mustafa Nadarevič je bio jedan od najvećih glumaca sa ovih prostora koji je svaku ulogu odigrao maestralno. Naime, on je rođen 1943. godine u Banjaluci, te se sa porodicom preselio u Zagreb tokom bombardovanja u NDH. Diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, gdje je kasnije i predavao dvije godine. Mustafa je imao troje djece, Nađu, Nanu i sina Ašu. Mustafa Nadarević iza sebe ima veliki broj filmskih naslova, od kojih se ističu: “Otac na službenom putu”, “Kuduz”, “Glembajevi”, “Ničija zemlja”, “Gori vatra, “Nafaka” i brojna druga filmska ostvarenja.

Inače, svi ga najbolje znaju kao popularnog Izeta Fazlinovića iz serije “Lud, zbunjen, normalan”, iako je Mustafa znao govoriti kako mu to ne imponuje, jer je on imao puno boljih uloga, a i to što su ga svi na ulici počeli zvati Izet. On je bio i u ulozi reditelja u velikim predstavama poput “Let iznad kukavičjeg gnezda”, “Balkanski špijun”, “Hasanaginica”, “Zabune” i brojne druge predstave.

NEKA TI JE LAKA CRNA ZEMLJA, JEDNA MAKSUZIJA U TVOJE IME, DRAGI MUSTAFA.

Ads