Korona virus je zarazio i mnoge poznate estradne ličnosti a jedna od njih je i  pjevač Ljuba Aličić koji je za medije otkrio kakve je simptome imao i kako je tekla njegova borba protiv virusa. On je imao dosta teške simptome i nalazio se na bolničkom liječenju u Šapcu a kako sam kaže u jednom trenutku se desilo da je izgubio i pamćenje.

On se na bolničkom liječenju nalazio čitave tri sedmice, a kako priznaje dok  se nije razbolio nije baš ozbiljno shvatao cijelu ovu priču oko pandemije korona virusa i mislio je da se sa svime pretjeruje. Ljuba kaže da on nije imao simptome koji su karakteristični za koronu poput povišene temperature i suhog kašlja nego je po njegovom mišljenju prošao i gore.

Osjećao je strašnu malaksalost i nije imao snage da sam ustane iz kreveta. Tada je u jednom momentu zaboravio i kako se zove i to je bio strašan osjećaj. Više je puta gubio svijest i tada mu je postalo jasno da je situacija ozbiljna a i njgova porodica je bila jako zabrinuta i insistirali su da posjeti doktora. Kada su stigli u bolnicu Ljuba je smješten na grudno odjeljenje bolnice u Šapcu a dokotri su mu rekli da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Tri sedmice je bio priključen na kiseonik i svašta mu je prolazilo kroz glavu i pitao se da li će preživjeti jer je ipak stariji čovjek. Na svu sreću je uspio da pobjedi virus i vratio se kući a njegova poruka je da situaciju sa pandemijom svi trebaju shvatiti ozbiljno.

Ads