Pored pandemije korona virusa koji nas je u potpunosti zaokupio i doveo cijeli svijet u stanje stresa i panike, dešavaju se i razne katastrofe od onih prirodnih do onih koje su izazvane ljudskim faktorom kao što je bio slučaj sa razornom eksplozijom koja se prije nekoliko dana desila u Bejrutu glavnom gradu Libana.

Zbog klimatskih promjena koje su  izazvane zagađenjima koje je proizveo čovjek sve češće smo svejdoci velikih nevremena, poplava i požara u cijelom svijetu i iako nas na ovakve pojave naučnici upozoravaju godinam niko ništa konkretno nije poduzimao. Sada sve izgleda pomalo dolazi na naplatu i zahvaljujući internetu možemo vidjeti koliko su razorne posljedice prirodnih nepogoda koje se dešavaju širom svijeta.

Ovaj snimak koji vam danas donosimo pokazuje oluju koja je zahvatila kineski grad Šenjang na kojem se vidi trenutak udara groma u jednu stambenu zgradu što izgleda prilično stravično. Vatreni bič koji je došao sa neba je zamalo zapalio čitavo naselje a mogu se primjetiti i varnice koje su nastale prilikom udara. Ovakve scene nemamo priliku gledati ni u filmovima a stanovnici su bili uplašeni i šokirani ovim događajem.

Korisnik društvenih mreža koji je snimio ovaj video i podijelio ga, napisao je da se udar desio nakon što se iznad grada pojavio olujni oblak i prema njegovom mišljenju ovo nije bilo slučajno. Naime on je naveo da je grom udario u područje gdje se nalaze laboratorije u kojima se vrše eksperimenti sa virusima a to je najvjerovatnije još samo jedna teorija zavjere, kojih ima puno od samog početka pandemije krona virusa.

 

 

Ads