Idemo se danas malo pozabaviti sa vremenskom prognozom za područje cele regije. Naravno, pošto smo pri kraju zime, definitivno sve interesuje info, da li ćemo više da imamo snežnih padavina, jer smo samo jedan pravi sneg imali ove zime. Naravno, sada je to već davno, odnosno nekada početkom decembra imali smo pravu snežnu oluju koja je trajala tek nekih 7 dana.

O ovoj temi se sada obratio i poznati srspki meteorolog Marko Čubrilo, koji je se oglasio na svom oficijelnom Fejsbuk nalogu, te naglasio da pravu promenu vremena očekujemo oko 22 februara. ” Naredni dani donose pravo proleće. Za sada nema signala za bilo kakvo jače zahlađenje, posebno u nizijama regiona”, stoji u njegovoj objavi na Fejsbuku.

Iduža dva dana očekuju nas jutarnje temperature od 6, a najviše dnevne do 12 stepeni celzijusa. ” Temperature će biti iznad i znatno iznad proseka, a povremena prolazna naoblačenja sa kišom su moguća u noći ka petku, zatim u noći ka suboti i u subotu ujutro, dok je nešto više kiše moguće tek u nedelju posle podne. Sneg samo na najvišim planinama”, piše Čubrilo.

“Nešto izraženije pogoršanje moguće je oko 22. 2. To svakako ne bi bilo nikakvo zimsko zahlađenje i zimske odlike bi se na kratko vratile u oblasti preko 800mnv, dok bi nizije imale samo prolećnu kišu uz umereno zahlađenje”, navodi. On tako dza desteak dana očekuje novu stabilizaciju vremena. Tako on misli da će od 25 februara uslediti novo zatopljenje, i to puno veće i visočije u odnosu na prosek. Također navodi da će mart da bude ekstremno suv mese, i to puno više u odnosu na prosek.

Ads