Ona je zasigurno jedna od rijetkih žena, dragulja, koja je bila spremna cijeli svoj život posvetiti nekome bez pogovora i bez uslova, sa pregršt ljubavi, pa tako i pomirbe sa životom bez braka, žena koja sa punim pravom zaslužuje naziv “supruga” i bez papira koji to zvanično dokazuju. “Ona je moja žena i sa punim pravom mogu da je nazovem tako nakon svega što smo prošli”, govorio je Tozovac o svojoj Mimi, koja je sa njim već skoro 40 godina i koja je uvijek bila tu za njega, pa je čak razumjela i njegovu odluku da se vše nikad ne oženi.

Naime, Predrag Živković Tozovac, legenda narodne muzike, već je jedanput bio oženjen, i to u svojoj ranijoj mladosti, a obzirom da je taj brak ubrzo propao, sebi je dao obećanje da se više nikada neće oženiti. On je to obećanje i održao skoro cijeli svoj život, iako je pored sebe imao ženu koja ga je neizmjerno voljela. Upravo zbog toga, odlučili su se simbolično i vjenčati, kako bi zaokružili cijelu tu ljubavnu priču.  Naime, u brak su stupili upravo na novu godinu, a nije ni slutio da će njegova mala svadba izazvati toliku pažnju javnosti.

Tozovac je tako kazao kako je jednostavno umoran više od svega i da sada želi sa svojom suprugom da se makne od svega i to u Kosmaj, gdje je mnogo mirnije. Kazao je tako čak i da, obzirom da nemaju djecu i da im je već malo kasno za to, planiraju usvojiti psa ili mačku te da se ostvare kao “roditelji” na neki način barem.

Ads