Prije nekoliko dana odjeknula je vijest o smrti mladića Strahinje Stojanovića, koji je bio poznat po tome što je navodno bio umješan u smrt poznatog srbijanskog advokata prije nekoliko godina. Naime, mnogi su pisali već o tome kako je Strahinja već nekoliko puta bio dovođen u opasne situacije, a ovo je bio već drugi atentat na njega u posljednjih par godina. Ipak, ovoga puta je postavljena bomba u njegovo vozilo, džip marke BMW, a koje je eksplodiralo u momentu vožnje, što je dodatno dramatizovalo situaciju.

Ipak, Stojanović nije bio na mjestu mrtav, ali je bio u kritičnom stanju i ostao bez obje noge. Iako su ga pokušali spasiti na sve moguće načine, spasa nije bilo te je na kraju Strahinja preminuo u Urgentnom centru. On je najviše poznat javnosti po tome što je dovođen u vezu sa ubistvom Dragoslava Miše Ognjanovića, koji je bio poznati advokat. Strahinja nije bio sam u vozilu kada je eksplodiralo, nego je uz njega bila 45-godišnja Kolumbijka Sonja Suarez Gomez, koja je povrijeđena ali izvan životne opasnosti. Mnogi čak tvrde kako je ona “pomogla” napadačima, obzirom da je na društvenim mrežama stalno dijelila slike gdje se nalaze što je prema navodima nekih medija moglo uticati na slučaj.

Ipak, Sonja se oglasila o svemu, i to jednim videom na društvenim mrežama na kojem kažu kako “smrt ne postoji, to su ljudi izmislili”. Malo prije videa, postavila je i sliku na kojoj piše: “Ego želi kvantitet, ali duša želi kvalitet.” Očigledno je da je jako potresena svime što se desilo, ali i da je Strahinja za nju još uvijek živ.

Ads