I danas na žalost uglavnom imamo vijesti koje spadaju u crnu hroniku i izgleda da je ova godina baš baksuzna. Pored pandemije koja još uvijek traje i svaki dan odnosi na  hiljade života, a kraj se još ne nazire, od samog početka godine imamo požare, poplave i zemljotrese kao i nesreće u kojima strada veliki broj osoba.

Najnovija govori o sudaru dva aviona što se dešava jako rijetko. Inače se avionski prevoz smatra jednim od njasigurnijih i puno više ljudi izgubi živote u automobilskim nesrećama nego u avionskim, ali se na žalost i one dešavaju. Direktan sudar dva aviona se desio na Aljasci i svi putnici koji su se nalazili u njima kao i članovi posade su izgubili život. Kako prenose američki mediji do sudara dva manja aviomna je došli u području Aljaske a broj putnika koji su izgubili živote je sedam.

Prema informacijama koje još uvijek nisu zvaično potvrđene, u jednom od aviona se nalazio i lokalni političar Geri Knop koji je pripadao Republokanskoj stranci, a pored njega su živote izgubili i turistički vodič iz Kanzasa kao i četiri mlađe osobe koje su bile u porodičnom srodstvu. Zašto je do ovako bizarne nesreće uopšte i došlo još uvijek nije poznato i tek kada bude sprovedena potpuna istraga moći će se znati šta se u stvari desilo i kako je moglo doći do direktnog sudara dva aviona.

Neke od pretpostavki su da je u pitanju ili ljudska greška ili neispravni instrumenti u jednom od aviona. Iako nikome nije svejedno kada čuje za ovakvu nesreću, ostaje činjenica da je avionski  prevoz i dalje najsigurniji kada su u pitanju ljudski životi.

 

Ads