I za danas imamo vijesti koje nam stižu iz Njemačke, a o kojoj danima pišemo zbog poplava kojima je pogođena, ali koja nije jedina, jer tu su još i Holandija i Belgija. Slične poplave su se desile i na Balkanu 2014.godine, ali ove su mnogo strašnije, i oni su više pogođeni jer broj mrtvih osoba koje su stradale u ovim poplavama je samo u Njemačkog dostigaodo broja 85. Bivša kancelarka njemačke, Angela Merkel je nedavno bila u posjeti Americi, a sada se vratila u Njemačku.

Ona je zajedno sa svojim pomoćnicima obišla najviše pogođenu oblast, to je dio oko Rura, gdje se ova velika rijeka izlila, i potopila je cijelu Rursku oblast. a scene su kao one u filmovima. Porušene i raznesene kuće, a automobili su na sve strane. Tako je ona za njemačke medije izjavila da ništa strašnije do sada nije vidjela. Njemačke vlasti su se oglasile i javili su da su pronašli 46 pušaka koje su bile u vlasništvu trojice muškaraca, koji se inače sumnjiče za ubistvo regionalnog zvaničnika iz stranke u kojoj se inače nalazi i Angela Merkel.

 

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova potvrdio je pisanje dnevnog lista Tageš spigel, te je dodao da istraga još uvek traje. Ukoliko niste znali, Valter Libke, šef gradske uprave u Kaselu, u centralnoj Njemačkoj je 2.juna ubijen u svojoj kući. Kasnije se za njegovo ubistvo osumnjičio i bio je uhapšen Štefan Ernst, koji ima 45 godina, a ranije je on bio osuđivan za teror nad migrantima.

On je prvo priznao da je izvršio ubistvo, ali je kasnije uz dogovor i vjerovatno insistiranje njegovog advokata odustao od priznanja, i trenutno se brani šutnjom. Policija istražuje i još dva muškarca, koji su optuženi za saučesništvo, jer su bili u kombinaciji za nabavljanje naoružanja za njegovo ubistvo.

Ads