U Americi se još uvijek ne smiruje stanje i protesti koji su počeli zbog ubistva afroameriokanca Džordža Flojda se ne smiruju i stanje postaje sve napetije. Ono što je uradio policajac Derek Šovin je vidio cijeli svijet i svi se zgražaju zbog brutalnosti kojom je usmrtio čovjeka. Iako vlasti nisu odmah reagovale i nisu ga uhapsile, nakon što su na ulice velikih gradova u Americi izašle desetine hiljada ljudi, on je pritvoren, a sada su optužena i trojica policajaca koji su bili sa njim i bili prisutni dok je on koljenom bukvalno polako davio Flojda.

Tada su isplivale u javnost neke činjenice iz njegovog policijskog kartona u kojem ima čak 18 prijava za prekomjerno korištenje sile. Njegova supruga je odmah nakon ovog događaja predala papire za razvod braka, a oglasila se i u javnosti. Ona je navela da od svog bivšeg supruga, kako ga već zove ne traži finansijsku pomoć iako je nezaposlena i da samo želi da se razvede od njega. Ona je inače poznata ljepotica u svom kraju, a učestvovala je i na raznim takmičenjima za Miss kao što je ono za Miss Minesote, gdje je osvojila titulu i nakon toga se plasirala u takmičenje za Miss na nacionalnom nivou koje je održano u Las Vegasu.

 

Mediji su naravno odmah napravili intervju sa njom i pitali je o njenom mužu i kakav je kao privatna osoba, a ona je rekla da je pravi džentlmen i da je bio jako pažljiv prema njoj, uvijek joj je otvarao vrata ili pridržavao kaput. Ipak, nakon što je vidjela kako je bezosjećajno ubio drugo ljudsko biće odlučila je da se razvede od njega, a novinarima je otkrila da je već napravila i spisak osobina koje treba da ima njen sljedeći muž.

Ona je u svom zahtjevu za razvod braka kao razlog navela nepremostive razlike, a na dan kada je ubijen Džordž Flojd ona je uputila javno saučešće njegovoj porodici. Ona i dalje smatra da njen sada već bivši muž  sve to nije uradio sa namjerom, nego da je pretjerao i primjenio silu kako nije trebao iako nije imao namjeru da Flojda povrijedi a pogotovo ne da ga usmrti.

 

Ads