Priča koju vam donosimo u nastavku je za naše podneblje vrlo neobična, a evo o čemu se radi. Ivana i Goran su bračni par koji voli da putuje, da upoznaju drugi narod, kulture, i baš ta ljubav prema putovanjima im je u potpunosti promijenila živote. Prema njihovim riječima, oni svaki slobodan trenutak koriste kako bi otišli na neko novo mjesto, a za novac kažu da nikada nije potrošen na putovanja, nego da je uložen.

Dugo vremena su razmišljali kako da ostvare svoje snove, i da proputuju ali da ih to ne košta papreno, a onda su kupili kombi koji je star 19.godina, pa su ga preuredili i od njega su napravili prostor u kojem oni ljetuju, zimuju, ali i rade jer im je priroda posla takva da mogu da rade na daljinu, a u kombiju imaju sve: krevet, kupatilo, kuhinju i radni prostor. Na društvenoj mreži Instagram ih prati 12.000 istomišljenika i onih koji uživaju da putuju, a oni su otkrili da sve to jeste prelijepo, ali da nije uvijek baš tako lako kako djeluje.

U jednom postu Goran je naveo da skoro svakodnevno treba da se urade sljedeće stvari, kada su bar ova putovanja u pitanju, a to je: “popeti se na krov, obrisati solarni panel – napuniti kanistere sa vodom – isprazniti otpadnu vodu – usisati i brisati prašinu – spremati klopu ako nećete svakodnevno u restoran – čišćenje hemijskog wc-a – pražnjenje otpadne vode – navići se na ograničene resurse (vodu i struju) – biti spreman da će se desiti neki kvar jer to je sastavni deo puta.” U još jednom postu na Instagramu, oni su napisali i ovo:

“Jednom krenemo, stanemo gde nam se svidi, ostanemo koliko nas drži mesto i teramo dalje po planu, van plana i kako nam se putevi otvore. Srećemo ljude planski, neplanski i ništa nije slučajno, ko se kreće taj se i sreće. Ovaj pokret i nomadluk nam odgovara. Kad je toplo idemo u hladnije krajeve, kad se smrznemo idemo tamo gde greje i tako u krug. Zahvalni smo zato što možemo tako.” Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads