Žene danas više nego ikada posvećuju pažnju svom izgledu, ulažu u razne preparate, kremice, tonike, gelove za čišćenje lica, ali ih ima dosta i koje jednostavno vole da ulažu i u skupocjene tretmane u kozmetičkim studijima i salonima, gdje jedan tretman lica može koštati preko 30 eura, ovisi u kojem ste gradu i kod koga to radite. Naime, svaka žena danas želi da izgleda lijepo i njegovano, a brojne žene za to su spremne dati i dosta novca, što zapravo i ne iznenađuje. Koliko god neki mislili da je to besmisleno bacanje novca, to apsolutno nije tačno.

Naime, izgled je zapravo prilično bitan za ženu u svim segmentima života, od poslovnog do ljubavnog života. Da li ste znali da većina žena koje konkurišu za neku višu poziciju bivaju “ocjenjene” i po izgledu, ne samo po znanju i kompetencijama? Upravo iz tog razloga žene danas posvećuju još više pažnje na svoj izgled, pored toga što i sebi žele lijepo izgledati. Međutim, malo ko zna za prirodne pripravke, i to da bijeli luk, iako ima izrazit miris, zapravo pomaže u borbi protiv starenja i za ljepši ten. Naime, ako pomiješate bijeli luk, limun i med, dobit ćete savršen sirup za podmlađivanje.

Potrebno vam je 10 glavica bijelog luka, kojeg očistite i sameljete, a onda ga pomiješate sa 1 kilogramom meda, i dodate sok od deset limuna. Ovo sve zajedno stavite u staklenu teglu ili zdjelu sa poklopem, a onda ostavite na jedno 8-10 dana. Kada taj period prođe, pijte po jednu kašiku dva puta dnevno, prije obroka.

Ads