Prije dvadeset ili trideset godina nije bilo napredne tehnologije i jedina zabava je bila televizija koja je imala samo dva programa. U to vrijeme su svi pratili seriju Dinastija koja je bila nešto potpuno novo u televizijskom svijetu.

 

Glavna muška uloga je pripadala Blejku koji je imao jednu jako zlu ženu Aleksis od koje se razveo i nakon nje je oženio dobru i finu Kristl, koju su svi gledaoci prosto obožavali. Ova serija je bila toliko uspješna da je napravljen i njen rimejk koji danas možete gledati na nekim kanalima. Svi koji su pratili Dinastiju se dobro sjećaju svih zavrzlama koje su se dešavale u ovoj porodici i svako je imao nekog lika kojeg je volio.

Nekome je bila simpatična i Aleksis, drugima njena kćerka Felon ili sin Stiven, ali u svakom slučaju, kada je Dinastija bila na programu skoro svi smo sjedili u kućama i pratili šta će se  sljedeće desiti. Ova serija je bila prethodnik svih silnih španskih, turskih i indijskih sapunica koje su tako popularne posljednjih godina. Ipak, rerord koji je Dinastija postavila u cijelom svijetu po pitanju gledanosti, teško da će ijedna oboriti.

Drugu Blejkovu ženu je glumila tada poznata Linda Evans koju je ova uloga i proslavila i bila je najveća u njenoj karijeri. Ona se nakon završetka snimanja Dinastije povukla u privatnost i posvetila se duhovnom životu, ali se vrlo brzo vratila u Holivud i snimila nekoliko filmova koji i nisu postigli neki zapaženi uspjeh. Linda se podvrgla i nekim estetskim operacijama i nisu joj baš puno pomogle što se može vidjeti i na fotografijama koje vam donosimo.

Ads