Prije tri dana je sve ljubitelje narodne muzike u Srbiji pogodila vijest o smrti velikana narodne pjesme Dobrivoja Topalovića. On je preminuo u svojoj 76-oj godini od bolesti sa kojom se borio zadnjih godinu dana. Sahranjen je na mjesnom groblju u Preljini uz prisustvo velikog broja ljudi, a emotivni oproštajni govor je održao njegov kum i veliki prijatelj poznati pjevač Miroslav Ilić.

U svom govoru, Miropslav je kroz suze podsjetio koliko je dobra osoba bio Dobrivoje i kako nikada sam sebe nije cijenio koliko je trebao. Bio je osoba sa velikim smislom za humor koja je svoje kolege uveseljavala kada bi zajedno putovali na koncerte i nastupe, a znao se šaliti i na svoj račun. Dobrivoje se borio sa zloćudnom bolešću i zadnja tri mjeseca je bio prikovan za bolnički krevet, a posljednja želja mu je bila da umre u svojoj kući i uz svoju suprugu, kćerku i unuka.

Na njegovoj sahrani je bio prisutan veliki broj muzičara i pjevača sa srpske estrade, a njegov bivši harmonikaš, Dušan Bralović je rekao kako je Dobrivoje prije svega bio jedan jako dobar čovjek sa kojim je on imao prvi nastup i zaradio prve pare kao harmonikaš. Ispričao je da ga je u posljednje vrijeme nagovarao da snime još jednu pjesmu ali da Dobrivoje jednostavno nije imao snage za to.

U Preljini na sahrani ovog velikog pjevača su se pojavili i Novica Negovanović, Miša Mijatović, Vera Matović i još puno prijatelja muzičara. Miroslav Ilić je sa Dobrivojem bio jako blizak prijatelj i na njemu je bilo vidljivo koliko ga je pogodila njegova smrt.

Ads