Do sada smo imali priliku zaista da vidimo sve i svašta, posebno kada je Srbija u pitanju, ali ono što vam u nastavku donosimo je zaista iznenadilo sve, a radi se o jednom prizoru iz užičkog naselja. Naime, radi se o tome da je klizište koje se pokrenulo u Ulici Svetozara Makovića sa sobom, osim kratera i opasnosti donijelo, vjerovali ili ne i p alstenik u kojem je bio posađen paradajz.

Mještani su bili iznenađeni prizorom koji su vidjeli, a žko su barem na kratko zaboravili na prblem koji ih decenijama unazad već muči. Za RINU, mještani ovog naselja rekli su sljedeće: “Kada se klizište stvorilo nadležni su morali sve pukotine da obezbede i spreče da ne dođe do većeg incidenta u naselju. Tada su ga prekrili folijom koja i danas stoji. Međutim, kasnije smo primetili da je unutra nikao paradajz čije seme je verovatno tu dospelo nekako kroz kanalizacione cevi. Folijom je postignut efekat staklne bašte i tako se pospešio njegov rast.”

Rekli su i to da je paradajz bio krupan i da je naizgled bio crvene boje, ali da se niko od mještana nije smio usuditi da od njega napravi salatu, jer je on uvenuo u plasteniku. “Da smo ga videli na pijaci, bez razmišljanja bi ga izabrali izgledao je odlično. Ovo je samo još dokaz kako priroda uvek pronađe svoj put, pa makar bio i kroz kanalizaciju”, kažu Užičani. Inače je pokretanje klizišta prouzrokovalo i pucanje vodovodne cijevi, i na taj način oštećene su i kanalizacione cijevi kroz koje sada fekalije dospijevaju na površinu zemlje. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads