Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, ovih dana je ponovno aktuelan u medijima, otkako je nastala kriza oko pandemije korona virusa, kada je nastupio i jedan od najtežih momenata u njegovom mandatu. Vrlo je teško ispuniti želju i zahtjeve svih građana jedne države, a pri tome zadržati određene stavove i politiku, pogotovo na način na koji je on vodi. I sam je priznao u nekoliko navrata da je svjestan svih kritika, ali isto tako kaže kako ne može svima ugoditi, pa onda radi onako kako on misli da je najbolje, bez obzira šta drugi mislili o tome.

Vučić je znao povremeno naglasiti dobre odnose koje je stvorio i učvrstio sa velikim silama, a to je ponovno dokazao kada je Srbiji uručivana pomoć tokom ovog teškog perioda, a čak je nedavno ponovno zaprimljena velika donacija od strane Saudijske Arabije. Iako vodi politiku otvorenu prema svijetu, poznato je i to da je predsjednik privatno veliki vjernik, te da vrlo često obilazi upravo i religijska mjesta koja su i od historijskog značaja za Srbiju. Tako je odlučio i da posjeti Svetu Goru tokom Božića, a na njegovom oficijelnom profilu na društvenim mrežama objavljen je i dokumentarac o njegovoj Božićnoj posjeti upravo ovom mjestu.

Naime, Vučić je posjetio manastir Hilandar i tom prilikom je rekao kako je za njega to bio “uzvišen trenutak”, pogotovo na ovaj veliki praznik, te da je imao priliku naučiti i vidjeti mnogo toga. On je također naglasio kako je baš na tom mjestu dobio veliku snagu i “okrepljenje” kako bi se nastavio boriti za budućnost Srbije i njenog naroda, te za nove velike uspjehe koje uskoro i očekuje. Video pogledajte OVDJE

Ads