Ponovno za danas imamo vesti koje su tužne tačnije ni dan ne može proći a da ne pročitamo neku vest koja nas mnoge rastuži. U poslednje vreme loše vesti na veliku žaloste nas prate svakim danom i nikako da stane i da nas počnu dočekivati neke lepe i vedre vesti. Neminovno je da nas ljudi iz dana u dan napuštaju jer sudbina svima nama je takva da na kraju svako od nas nekada mora da umre.

Tako i danas donosimo tužnu vest a radi se o tome da nas je dama Hilari Mante, autorka najprodavanije trilogije Vučje lego napustila u 70 godini života a to je potvrdio njen izdavač. Naime, ona je dva puta osvojila Bukerovu nagradu za Vučje leglo iz 2009 godine prvu u seriji TOmasa Kromvela, i njen nastavak Bring Up the Bodies iz 2012 godinen. “Srce nam je slomljeno zbog smrti naše voljene autorke, dame Hilari Mantel. Naše misli su sa njenim prijateljima i porodicom, posebno sa njenim mužem Džeraldom. Ovo je poražavajući gubitak i možemo samo biti zahvalni što nam je ostavila tako veličanstven rad.” – rekao je njen izvođač. Također, Harpes Collins je rekao da je dama Hilari umrla iznenada ali mirno, u četvrtak okružena porodicom i prijateljima.

“Vučje leglo” je bio ozmišljen prikaz uspona Tomasa Kromvela na vlast na dvoru Henrija VIII. Treća i poslednja knjiga u nizu, a ogledalo i svetlost objavljeno je 2020. godine uz brojne pohvale kritike, postala je bestseler beletristike i uvrštena je na dugu listu za Bukerovu nagradu 2020. Trilogija je prodata u više od pet miliona primeraka širom sveta i prevedena je na 41 jezik. Ona je rođena u Derbiširu 1952 godine, Dame Hilari je studirala pravo na Londonskoj školi ekonomije i Univerzitetu Šefild. Radila je kao socijalni radnik i živela u Bocvani i Saudijskoj Arabiji pre nego što se vratila u Veliku Britaniju sredinom 1980-ih. Ostatak čitajte ovde. 

Ads