Svakim danom imamo sve više ovakvih vest ali to je svima jasno jer jednostavno majka priroda čini svoje. Svi oni ljudi koje smo poznavali na neki način polako odlaze i dolaze do kraja svoga životnog veka, i neko umre prirodnom dok neko nažalost nas napusti zbog neke teške bolesti.

Također, na veliku žalost imamo i takvih slučajeva da čovek ostane na krkaju sasvim sam i umre u samoći, ali to se ne mož nikako izbeći. Sledeća vest koja nam dolazi jeste iz Amerike, gde je preminula Radmiila, Milentijević, popularna srpska profesorka koja je preminula u 91 godini života, i to u Nju Jorku. Naime, ona će da ostane upamćena po tome, što je bila najveći inicijator da se telo Mihajla Pupina ptremesti u Srbiju, konkretno u mesto Idvor gde se i rodio. Za Pupina se jako dobro zalo da je veliki Srbin bio, i da je otvorio mnogo manastira, a na njegovom grobu nema nijednog obeležja gde pokazuje da je bio pravoslavac.

“Imao je tri sestre, a mi smo pronašli potomke samo jedne, to je njen čukunuk i imamo podatke samo o njemu. Ali nećemo odustati, tražićemo i dalje. Kao veliki poštovalac njegovog lika i dela jednom godišnje obiđem grob, ali mislim da sam jedna od retkih. Veliki Pupin poprilično je zaboravljen “, dodala je Radmila u Njujorku na grobu čuvenog naučnika.

Ads