U nastavku današnjeg članka jedna jako zanimlljiva priča koja će vam se itekako svideti pogotovo u današnje vreme kada se živi jako tešpko, i kada su cene doslovvno eksplodirale. Tako je primera radi od početka rata u Ukrajini cena ulja i Brašna u nekim delovima reginoma skočila za dva, pa čak i tri puta. Ovo se posebno odnosi na Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, te je uz plate koje su ostale iste, jako teško preživeti. Potrošačka korpa je danas da vas glava zaboli, a ako imamo porodicu sa 4 ili 5 članova, onda je definitivno misterija kako dočekati 1 u mesecu?

Zato kada se ide u market ili neki veći trgovački centar u podmiru osnovnim životnim namirnicama, definitivno gleda da se uštedi svaki mogući dinar, ali ih tamo očekuju marketing trikovi u vidu kupiš dva dobiješ tri. Međutim, da li je to isplativo, i šta vi zapravo dobijate za svoje novcce koje tamo ostavljate i potrošite. Jedan od najčešćih trikova je taj, da vam kod kase stoji neki artikl koji se prodaje skoro za džabe, ali je rok trajanja pri istekuu za tri dana. Onda se nameće pitanje kako ćete pojesti 750 grama kajmaka za 2 dana?! Na sve to postoji opasnost da se otrujete od mleka i mlečnih proizvoda, što može itekako da ugrozi samo vaše zdravlje.

Drugi trik koji mse svi služe je taj, da osnovne životne namirnice uvek stoje na kraju marketa. Pitate se zašto je to zapravo tako? Baš iz razloga da prođete celi obekat i da biste kupili nešto što uopšte niste planirali da kupite.

Ads