Skoro da ne postoji osoba, a sva čast onome ko može, da je došla iz trgovine ikada i kupila samo ono što joj je trebalo. Naime, ama baš svaki kada uđemo u trgovinu, ne izađemo kada pokupimo ono što nam treba, nego uvijek zastanemo “da malo prošetamo”. Ovo je najgora rečenica koju kažemo, ali to nije samo do nas, iako mi mislimo da smo sami sebi krivi. Trgovci i žive od toga da uzimamo stvari, pa tako kad bi svi kupovali samo nužno većina bi ih propala.

Tako na primjer rijetko ko da primjeti recimo da u svim skoro centrima nema ni prozora ni satova. Ovo je trik kojim se inače koriste kockarnice, ali vrlo često dobro pali i kod trgovačkih centara. Ako ogladnite u tim satima lutanja, možete i sjesti da odmorite ili pojedete nešto, ali sigurno nećete dugo ostati jer su stolice jako neudobne a i preblizu ste drugih, zar ne? Tako vas trgovački centri šalju kući, da im ne biste sjedili predugo i zauzimali prostor.

Još jedan od trikova koji će vas doista iznenaditi, iako ste to i sami primjetili ali vas je nerviralo jer niste znali zašto – mijenjanje mjesta artiklima. Ako znate tačno gdje se stvari nalaze, onda ćete samo ući po to i brzo napustiti objekat. Međutim, ako ne znate na kojem je mjestu, morat ćete tražiti artikal, a vjerojatno ćete još nešto kupiti usput.

Ispravljanje boje svjetlom je toliko čest, a nepredvidiv trik da je to nevjerojatno. Naime, koliko ste puta samo vidjeli police sa voćem i povrćem čija je boja kao da gledate slike iz magazina? Niste daleko, gledate to uživo, ali isto tako vas oči varaju zbog osvjetljenja, pa čak i nezrelo ili prezrelo voće i povrće može izgledati dobro pod tim svjetlom.

 

Ads