Ponovo smo tu kao vaš trener za sivu masu, još jedan dan, još jedna masaža moždanih vijuga. Kao što uvijek tvrdimo, a vrijedi to i ponoviti, vizualne zagonetke, slagalice pa i iluzije su savršen trening za naš um. Mnoge kompanije su iskoristile ovu činjenicu da razviju biznis treninga mozgova, pa nude razne sisteme za poboljšanje vaših sposobnosti u raznim pogledima. Mi naravno u svojim sadržajima nudimo male i jednostavnije zagonetke, ali opet stimulirajuće za vaš gladni um.

Postoje razne vizuelne zagonetke, od pronalaska nečega skrivenog bilo u perspektivi ili u oblicima koji se kriju na otvorenom. Ili pak najmjenski naslikanim djelima koja kriju dva objekata ili više njih i samo čekaju da ih vi prozrijete.

Danas vam donosimo zasta jenostavnu sliku, to je samo nacrtani slon koji prenosi deblo. Imamo tu i dodatna debla koja izlaze iz kadra u prvom planu, žbunje i ogradu u pozadini. Još malo žbunja desno i vjerovatno štalu u samome kraju slike. Nemojmo zaboraviti nebo i oblake, možda se baš u oblacima nešto krije. To smo barem navikli kada god posmatramo nebo i tražimo poznate oblike u šarolikim oblicima. Uključite i naoštrite vašu moć zapažanja. Da vidimo koliko ste vi pronicljiva osoba. Nadam ste da ste pažljivo analizirali sliku, da li ste pronašli skrivenu životinju. Rješenje je označeno na sljedećoj slici.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Kao što vidite, u pitanju je obris glave konja. Moglo bi se reći da je ovo bila jedna od manje očiglednih zagonetki, ali ne sumnjamo da ste ju brzo rješili.

Do sljedećeg treninga, čitajte nas.

Ads