Par dana unazad je opet aktuelna tema koja je povezana sa Veljom Nevoljom i njegovom kriminalnom grupom, koji su uhapšeni početkom februara ove godine. Tada su otkriveni detalji koji su zgrozili javnost, a prije nekoliko dana ministar Vulin je gostovao na Pink televiziji, kada je na sopstvenu odgovornost, javnosti pokazao nove i do sada neobjavljene slike Veljine ekipe. Na njima se može vidjeti kako su oni svojim žrtvama sjekli glave, i mučili ih te se iživljavali nad njima.

U javnosti su se opet pojavila neka nova otkrića i detalji, a prije par dana su istražitelji zaplijenili 5 telefona u kojima su našli preko 189 slika, 37 video snimaka kao i 16 audio snimaka, na kojima se može vidjeti kako su oni stravično mučili ljude koje su na kraju ubijali. Njegova djevojka je u svom telefonu imala također snimke i fotografije, a radi se o poznatoj srpskoj starleti i pjevačici, ali u javnosti još uvijek nije poznato o kome se zapravo tu radi. Zna se samo da su njeni inicijali M.R., koja je rekla da će svih 16 snimaka koristiti na suđenju Velji i njegovoj ekipi.

Naime, ona je uhapšena samo par dana prije nego će pasti Velja i njegova ekipa, a policiji je odmah dala sve šifre za hard disk, kao i sve telefone, a na jednom USB-u se nalaze strašni dokazi. Policija je ostala šokirana kada su vidjeli da su ustvari kod nje svi bitni dokazi koji njima trebaju. Jedan od Veljinih glavnih ljudi za komunkaciju je bio jedan IT stručnjak, koji je inače iz Beograda, i kome se svidjelo da bude član ove zloglasne ekipe, tako da je on na kraju smaknuo 3 čovjeka na strašan način.

Ads