Hapšenje srpske starlete Tijane Ajfon je podiglo veliku buru u medijima jer je uhapšena zajedno sa još 35 osoba koje se terete da su se organizovale u kriminalnu grupu koja se bavila elitnom prostitucijom i švercom droge i oružja. Pored nje su uhapšene još tri djevojke sa kojima je u čamcu ilegalno pokušala preći granicu između Srbije i Bosne i Hercegovine, a ostali uhapšeni su muškarci koji su mahom poznati policiji i imaju podeblje dosijee.

Tijani je određen jednomjeseči pritvor i logično je  da se na nju, kao na najslabiju kariku ovog lanca, vrši veliki pritisak da istražnim organima kaže sve što zna o aktivnostima ove grupe. Mnogi od ovih muškaraca se plaše informacija koje bi tužilaštvo moglo saznati iz mobitela Tijane Ajfon, za koju njena bliska prijateljica kaže da se pokušavala izvući iz posla elitne prostitucije i da joj se baš tada desilo ovo hapšenje.

Prema pisanju Telegrafa, Tijana je spremna da kaže sve što zna i sarađuje sa policijom maksimalno, jer želi što prije i što bezbolnije da se izvuče iz situacije u kojoj se našla. Njen advokat se izvlači na činjenicu da je ona jedina osoba iz Srbije koja je zadržana u pritvoru u Bosni i Hercegovini i da nema valjanog zakonskog razloga zbog kojeg joj je Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor.

Kako će se situacija dalje odvijati i da li će Tijana podijeliti sve informacije koje eventualno ima o ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi sa istražnim organima ili ne, ostaje da se vidi jer bi i suđenje uskoro trebalo da počne.

 

Ads