Na društvenim mrežama se može svašta pročitati i saznati i svi smo u prilici da razmjenimo iskustva i savjete sa drugim ljudima koje ni ne poznajemo. Putem društvenih mreža ljudi upozoravaju jedni druge i na neke ne baš dobre stvari a svoje iskustvo je iznijela i izvjesna Tijana koja je rodom iz Vranja u Srbiji, a koja posljednjih desetak godina radi na kruzerima koji plove po cijelom svijetu i imal je prilike da upozna ljude iz svakog kutka planete ali i da radi sa ljudima koji imaju potpuno drugačije navike i običaje od nas.

Ona je nakon povratka svojoj kući u Vranje objavila priču kako izgleda raditi u kuhinji sa radnicima iz Njemačke i Bosne. Ostala je šokirana kada je vidjela na koji način Nijemci peru suđe i kaže da joj se život zgadio i da joj nije jasno kako se nisu svi kao nacija do sada potrovali.

Kada su u pitanju kolege Bosanci koji su radili sa njom u kuhinji, Tijana je rekla da se radi o ljudima koji su prije posla na kruzeru, dugi niz godina živjeli i radili u Njemačkoj i da su vjerovatno tada od Nijemaca i preuzeli ovaj gadan i ružan običaj.

Ona kaže da je sve počelo jednoga dna kada je primjetila kako je jedan muškarac svo masno i prljavo posuđe jednostavno samo potopio u vodu sa deterdžentom, koja je u sudoperu stojala još od prethodnog dana. Zatim je posuđe izvadio i samo ga malo saprao pod jačim mlazom vode i to je bilo to. Kaže da je i ona počela da radi na isti način, jer su tako radili apsolutno svi, ali je jednoga dana šef uhvatio i dobila je kritiku.

Ads