Vidljivo je i mnogi od nas su svjesni da je čitava planeta u velikoj krizi morala i da je čitav svijet preopterećen sa mnogim nacionalnim, rasnim i religijskim problemima, koji uz veliku ekonomsku krizu čine, da se svaki postupak mora dobro promisliti prije nego li se napravi, jer sve vrlo lako može da dovede do veoma neželjenih scena i posljedica.

Poseban problem je ponašanje svijeta prema muslimanima, i silne provokacije na njihov račun, što dosta često dovodi do teških reakcija sa druge stane, a jedna takva provokacija je osvanula u medijima širom svijeta na šta muslimanski ljudi nisu ostali niti malo imuni.

Boulevard je poznati festival koji se svake godine održava u Casablanci, a pojava jedne djevojke na tom festivalu je izazvala mnoge reakcije, i dok su neki sve to shvatili kao šalu, druga strana je to shvatila kao provokaciju i ismijavanje njihove vjere i religije.

Naime, ona se na festivalu pojavila dosta čudno odjevena, a mnogi smatraju da je na ovaj način željela da ismije muslimanski narod.

Naime, ova djevojka je na svoju glavu stavila nikab, dok je dole na sebe stavila kratku haljinu, skoro minić, tako da se noge jasno vide, što je nemoguće za muslimanske žene koje nose nikab