Jesu li cijene u Dubrovniku dodatno podignute navalom turista i početkom sezone?

Cijena sladoleda varira ovisno o području. Iako je odstupanje obično samo 1 euro, cijena na Stradunu, istaknutoj ulici u Dubrovniku, dvostruko je veća. U manjim susjednim mjestima u blizini Dubrovnika jedna kuglica sladoleda košta 2 eura, a jedina je razlika u cijeni korneta koji se dodatno naplaćuje 40 centi.

Međutim, kada se odlučite za čašu ili običnu malu kornet, morate platiti samo sam sladoled. U luksuznim hotelima cijena kuglice sladoleda penje se i do 3 eura.

Cijene hrane u Dubrovniku i okolici variraju ovisno o specifičnom jelu koje se poslužuje. U barovima na plaži u luksuznijim hotelima salata s hobotnicom može se kupiti za 20 eura, dok su salate s tunjevinom 13 eura. U restoranima izvan hotela rezanci s gamberom dostupni su za 11,90 eura, rižoto sa dagnjama ili samo dagnje možete uživati ​​za 12,90 eura, a dagnje na buzaru koštaju 11,90 eura. Klasične palačinke u restoranima možete kušati za 5,90 eura, dok u hotelima palačinke naplaćuju 6,50 eura.

Cijena obične vode varira između 4,50 i 4,80 eura, dok rashlađeni kokteli poput Martinija, Pina colade ili Cosmopolitana koštaju oko 9,50 eura. Za usporedbu, pića poput Coca cole, Senzacije i Sprita znatno su jeftinija od obične vode.

U Dubrovniku postoji raznolik izbor robe u suvenirnicama, iako su cijene često prenapuhane. Čak i strani posjetitelji smatraju da su cijene u centru grada pretjerane, dok su manji gradovi poznati po pristupačnijim suvenirnicama. Na primjer, boca vina obično košta oko 30 eura, ali složeno ukrašene boce mogu doseći cijene i do 72 eura. Osim toga, magneti se kreću po cijenama od 3 do 7 eura.

Ads