Sigurno ne postoji osoba na ovim prostorima a da barem nije čula za ime Mitar Mirić, pa sve i da ne sluša ovu vrstu muzike, jer je on jedan od najvećih pjevača čiji se hitovi vrte po svim klubovima, kafićima i splavovima i dan danas, iako već dugo nije snimao nove pjesme. Naime, Mitar je poznat po pjesmama “Ne može nam niko ništa”. što je postala himna na svim slavljima i nastupima čak i drugih pjevača, a od novijih pjesama prvo mjesto sigurno zauzima pjesma “Ciganče”, kojom je zaludio cijeli Balkan.

Mitar je oduvijek važio za ženskaroša i frajera, obzirom da su se oko njega uvijek nalazile lijepe žene koje su dolazile na njegove nastupe, a dok je bio mlad, šuškalo se da je dosta njih nakon nastupa dolazilo i u njegovu sobu. Mitar nikada nije negirao da uživa status ljubitelja žena, ali isto tako se u posljednje vrijeme baš dosta primirio, što zbog godina, što zbog braka sa svojom prelijepom suprugom. Naime, on je sa svojom ženom u braku preko 20 godina, a postali su čak i djed i baka, iako nikada niko ne bi rekao da je ona baka, obzirom da izgleda kao da joj je nekih 30tak godina.

Njegovu ženu skoro nikada ne viđamo u javnosti, jer ona ne voli da se eksponira medijski, ali je postavila jednu sliku sa svojom unukom i svi su ostali bez teksta kad su vidjeli kako izgleda. Prirodna, lijepa žena, bez ikakvih korekcijai  u skladu sa svojim godinama, na tome bi Mitru svaki muškarac pozavidio.

Ads