Do sada smo se već, čini se i navikli na silne loše dane i sve što se događa oko nas, ali nas ipak posebno rastuže vijesti poput današnje. Naime, nažalost, u posljednje vrijeme sve više ljudi se odlučuje na ovakav završetak života, ostavljajući svoju porodicu i prijatelje u suzama, a najgore od svega je što niko osim njih samih ne zna zašto su to uradili. Iako neki tvrde da ova situacija u kojoj se trenutno nalazimo dovodi ljude pod toliki pritisak da se odlučuju na taj korak, to ne mora biti slučaj, ali je činjenica da su svi pod mnogo većim stresom, što zbog zaraze, što zbog finansija, obzirom da ulazimo u vrlo ozbiljnu krizu.

Naime, sinoć je stigla vijest da je poznati folk pjevač, Dragiša Mitić Gile, pronađen u mjestu Knićanin kod Titela u beživotnom stanju. Nažalost, Gile je počinio samoubistvo, što je utvrđeno istragom, obzirom da je pronađen obješen. Svi su ostali iznenađeni ovom viješću, pogotovo mještani jer su ga poznavali i lično i kažu da je uvijek bio draga osoba i veseljak, te da im nije jasno šta ga je moglo ponukati na takav čin.

Iz nekih izvora, srbijanski mediji su saznali da je navodno zapao u neke dugove koje nije mogao riješiti, te se odlučio na ovakav korak. Obzirom da pandemija još uvijek vlada, mnogi nastupi su otkazani, tezgi nema ni u pola kao prije, što je za pjevače jako teško, pogotovo za one koji žive isključivo od ovog posla. Niko još uvijek ne može da vjeruje šta se desilo.

Ads