U gostovanju u jednoj emisiji aktuelna predsjednica vlade u Srbiji, Ana Brnabić je pričala o svojim iskustvima na mjestu premijerke i sve je iznenadila kada je spomenula da ona nije jedini kandidat za ovo mjesto u novoj vladi u narednom mandatu.

Ona je rekla da bez obzira kakav će biti sastav nove vlade i da li će ona dobiti neku poziciju ili ne, ona će ostati vjerna predsjedniku Aleksandru Vučiću jer je on čovjek koji je izveo državu iz krize. I u njenim prijašnjim istupima se moglo primjetiti koliko je ona odana predsjedniku i svaki njegov potez je uvijek smatrala ispravnim i tačnim i uvijek je tvrdila da su sve njegove odluke dobre.

Kada je u pitanju period iza nas u kojem je obavljala funkciju premijerke, Brnabić je rekla da je zadovoljna svojim radom i nije joj važno da li će opet dobiti istu funkciju.Čak je spomenula da pored nje još jedan čovjek, član SNS-a koji je izrazito stručan i profesionalan, je također kandidat za predsjžednika vlade i ako on i bude izabran, ona će ga podržati. Srbija se kao i sve druge države u svijetu, nalazi u teškim vremenima i zato je na predsjedniku Vučiću da ponese odgovornost kada su u pitanju i koalicioni partneri ali i članovi nove vlade.

Ipak, napomenula je da Aleksandar Šapić posjeduje borbenost a to preedsjednik jako cijeni i svi misle da će on postati odličan političar i zbog toga nije nemoguće da Vučić odluči da sa njegovom strankom uđe u koaliciju. Glavni partbner SNS-a i dalje ostaje SPS ali je premijerka napomenula kako se Vučiću ne sviđa što oni svojim članovima pokušavaju osigurati neka mjesta preko stranih ambasada.

Ads