Tema o kojoj ćemo pisati u nastavku je problem mnogih koji se odluče na jedan od najbitnijih koraka i odluka u svom životu, prvenstveno zbog zdravlja. Kako ste i sami mogli zaključiti radi se o mršavljenju i odlasku na dijetu na koju se neko odlučuje pa čak i nekoliko mjeseci ranije.

I konačno prelomite i dogovorite se sami sa sobom da ishrana i način života koji vodite nikako nije dobar, pa onda idete na dijetu i iako je u samom početku jako teško kroz određeni period se na to naviknete, i onda to traje nekoliko mjeseci gdje pazite šta jedete, trudite se da vaša ishraa bude što pravilnija i zdravija, povećali ste fizičku aktivnost i sve je u najboljem redu, i onda dođe da se pitate kada je vrijeme da podvučete crtu.

Ono što mnoge zanima jeste šta da rade kada padnu u apstinencijsku krizu i razne prepreke, a mi vam u nastavku donsimo nekoliko otkrića kako da ostanete dosljedni onome za što ste se toliko dugo trudili, i odrekli mnogo toga. Jedan od njih je i nedostatak sna, a svi mi smo naravno različiti, i nije nam svima potreban isti broj sati za san, ali ako organizam iscrpljujete nedovoljnim vremenom potrebnim za spavanje, to će vam se vratiti kao bumerang. Istraživanja su pokazala da je kratkotrajan san povezan s povećanjem težine. Nedostatak sna utiče na nepravilan rad hormona koji regulišu glad, zbog toga nam raste apetit, ne možemo kontrolisati potrebu za slatkim i jednostavno ne osjećamo kad smo siti. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads