Jedna od žena koja je svakodnevno nasmijavala cijelu naciju, popularna glumica Ljiljana Jakšić, koja je najpoznatija po ulozi Salvete u Kursadžijama, doživjela je potpuni krah nakon ovog serijala. Salvetu smo svi znali i obožavali je zbog njenog smisla za humor, ali i zato što su se mnogi iz radničke klase mogli poistovijetiti sa njenim likom. Ovo je za nju bila jedna od najpoznatijih uloga, ali život poslije toga nije tekao baš onako kako ga je ona zamislila. Iako je bila presretna zbog vijesti da postaje majka, sa 52 godine je znala da je to pravi izazov, ali nije odustala.

Naime, tokom gostovanja u emisiji “Premijera – Vikend specijal” Ljiljana je otvorila svoju dušu i pričala otvoreno o svemu što se dešavalo, te je na kraju priznala da je zbog silnih zabrana tokom korona virusa postala i socijalni slučaj. Ona je tako kazala kako je korona itekako uticala na njen posao, jer čak sedam mjeseci nije imala posla, a kaže kako ima osjećaj da živi u “zoni sumraka” iz koje nikako da se izvuče. Ipak kazala je kako je još uvijek optimistična pogotovo kada opet čuje muziku iz restorana i kafića, te se nada da će se uskoro nastaviti živjeti normalno.

Ona kaže kako joj je bilo uplaćeno oko 90 hiljada dinara za prva tri mjeseca, ali su nakon toga postali socijalni slučajevi, a kćerka joj je sada krenula u prvi razred osnovne škole, za šta Ljiljana kaže da je vrlo uzbuđena i sretna jer joj to predstavlja jedan od najsvečanijih momenata u životu, pored toga kada ju je prvi put ugledala u porodilištu.

Ads