On je jedan od najvećih pjevačkih legendi sa ovih prostora, čovjek koji je živio muziku i za muziku, a cijeli svoj život je proveo u pjesmama i na koncertima, ali niko ne zna koliko samo loših stvari je prošao kroz život. Naime, njegov život je bio ispunjen bolom, tugom i tragedijom pogotovo kada je izgubio dijete, od čega se nikad nije u potpunosti oporavio. Mišo već duži niz godina ima zdravstvene probleme zbog kojih je jedno vrijeme bio i u bolnici, a sada mora da živi sa tom bolesti ,zbog koje bi svaka infekcija, infarkt ili promjena u organizmu mogla završiti kobno.

Ono što je jako interesantno jeste da naučnici koji rade na projektu “Mars 2020” žele lansirati na ovu planetu Rover Perserevance, a jedan od prijedloga koji je iznenadio mnoge je bio taj da se nakon spuštanja rovera na Mars tom planetom zaori pjesma “Poljubi zemlju” od Miše. Još veće iznenađenje bilo je to što su na tako nešto pristali zapravo u NASA-i, a onda je o tome obaviješten i sam Mišo, koji je ipak skromno kazao kako je sve to super, ali da je njemu ipak najbitnija njegova publika koja ga prati sve ove godine, a kako kaže bez njih bi sada “prodavao ribu u ribarnici”.

Mišo je jako bolestan u posljednje vrijeme, a trenutna situacija mu sigurno ne ide u prilog, ali Mišo to opet opisuje u svom stilu, pa kaže “Niko nije gospodar svog života koji se neupitno dokrajči smrću. Jer i to je dio života.” Za njega kako kaže sada najveću sreću predstavlja kada mu kćerka Ivana pošalje sliku njegove unuke Elene.

Ads