Poznata pjevačica starije generacije Nada Obrić je prema pisanju skoro svih srpskih medija operisama po četvrti put u jednoj klinici u Beču. Iako je cijelo vrijeme svoje bolesti bila jako pozitivna i vedrog duha, sada je vidno preplašena. Ovo je i sama Nada rekla za medije i potvrdila da se boji i da se ne osjeća dobro i da pamti mnogo bolje dane.

Rekla je da su joj doktori prepisali i odlazak na hemoterapije sa kojima će početi kada se vrati u Beograd. Novinari su je pitali da li opet ima problem sa zloćudnom bolesti na mokraćnoj bešici što je Nada potvrdila. Nada Obrić u Beču ima kćerku Itanu koja se potrudila da njenu majku pregledaju i operišu najbolji austrijski stručnjaci.

Prije godinu dana je Nadi Obrić prvi put postavljena dijagnoza karcinoma na bešici koji joj je uklonjen u bolnici na Bežanijskoj kosi, a Nada je tada prvi put otkrila  za javnost da je i prije ovoga imala zdravstvenih problema. Ona je izjavila da se sa bolešću nikada ne treba igrati i da bolest ne bira i zato svaka osoba koja osjeti neke tegobe treba posjetiti ljekara i svi moraju posvetiti pažnju svome zdravlju.

Kada je prvi put bila ozbiljno bolesna, Nada je bila relativno mlada, njena djeca su studirala i njena podrška i ljubav su im bili neophodni. Nada kaže da je tada sama sebi naglas govorila da mora da preživi i da prebrodi bolest jer još uvijek nije završila sve što je planirala u životu i da nije vrijeme da umre.

Ads