Jovana Joksimovuć jedno je od najpoznatijih televizijskih lica i voditeljka kojoj su vrata otvorena na skoro svakoj televiziji. Šta god da vodi, postigne dobru gledanost, a zbog toga je uvijek imala dosta ponuda za posao pa mnogi kažu da bi mogla da bira gdje želi da radi. Upravo iz tog razloga ona ne trpi ništa što joj se ne dopada, a čini se kako su joj ovog puta na jednoj privatnoj srbijanskoj televiziji gdje je radila stali na žulj, te je odmah odlučila da ih napusti.

Uz nju je otišao i njen kolega Srđan, sa kojim je zajedno vodila jutarnji program još otkako su počeli raditi zajedno, a nabrali su već dosta godina staža, radivši na tri televizije u periodu od više od 10 godina. Naime, razlog zbog kojeg su se pobunili jeste miješanje čelnika ove televizije u njihov program – emisija koju vode zove se “Jutro sa Jovanom i Srđanom” i to je oduvijek bilo tako, ali kada su čelnici pokušali progurati još jednog voditelja u tu priču, njih dvoje su jednostavno odmah odlučili otići. Naime, vodstvo televizije bilo je zadovoljno radom Filipa Čukanovića tokom ljeta, obzirom da su tada imali dobar rejting, pa su zbog toga htjeli da Filip također vodi jutarnji program petkom.

Srđan i Jovana na ovo nisu htjeli nikako pristati, a na kraju su dali i otkaze, iako su prvobitno tražili otpremninu i sporazumni raskid ugovora, na šta menadžment nije htio pristati. Njima ovo nije prvi put da radi takvih stvari napuštaju televiziju, a sigurno ćemo ih uskoro ugledati na nekoj drugoj televiziji.

Ads