U selu Prlužje koje se nalazi u opštini Vučitrn na Kosovu se desio slučaj trovanja rakijom više osoba među kojima su i preminula braća Dragan i Bratislav Đorić čija se tijela sada nalaze u Institutu za sudsku medicinu u Prištini i nad kojim treba da se izvrši obdukcija.

Svi mještani ovog sela su ubjeđeni da su se njih dvojica ali i nedavno preminuli Miodrag Bojković otrovali rakijom sumnjive kvalitete koju su kupovali od jednog albanca po niskoj cijeni. Također, pored ove trojice preminulih u bolnici na liječenju se nalazi još jedna osoba koja je konzumirala istu rakiju, a kako kažu mještani i dvojica Rom a z obližnjeg naselja imaju iste probleme sa trovanjem a i oni su kupovali rakiju od istog albanca iz Orahovca.

Predsjednik opštine Vučitrn Aca Mišić je rekao za medije da je uvedena zabrana točenja alkohola na cijelom teritoriju opštine dok se slučaj ne rasvijetli, a od pravosudnih organa nisu stigla nikakva saopštenja. Srbi na Kosmetu su uznemireni jer smatraju da je čovjek koji je dolazio u selo i prodavao dva litra rakije po cijeni od 2,5 eura, morao znati da je rakija otrovna ili bar sumnjive kvalitete.

Oni smatraju da je prodavač sa namjerom trovao njihove komšije a u međuvremenu je stigla i informacija da je od posljedica konzumiranja iste rakije jedan mladić iz Gračanice oslijepio. Policija istražuje još neke slučajeve trovanja u ovom području da se utvrdi način na koji su osobe otrovane. Srpski stanovnici smatraju da je ovo jedan u nizu pokušaja da ih se istrijebi i protjera sa ovog područja.

Ads