Jeziva nesreća dogodila se na plaži Potam u Albaniji, kada je čamac usmrtio sedmogodišnju djevojčicu (7) dok se kupala sa ocem: “Došao je velikom brzinom do mene i moje kćerke. Ja sam zaronio, a čamac je direktno udario u nju”, rekao je Bledara Avdia, koji je u utorak sa svojom kćerkom i suprugom došao na plažu,a već oko 14 sati istoga dana se desila ova stravična nesreća. Sa čamcem je upravljao, kako se saznalo, sada već bivši šef policije Elbasana Arjan Tase, a kada se vratio na kopno došlo je do tuče sa ocem nastradale djevojčice. Užasnuti posmatrači su i snimili kako se Tase (u ružičastim kupaćim gaćama) tuče sa Bledarom (u crnim kupaćim gaćama) i to dok građani pokušavaju da ih razdvoje.

Nesretni otac je ispričao da se sa kćerkom kupao blizu obale, kada je vidio bijeli čamac koji je krenuo na njih: ” Kretao se velikom brzinom ka nama. Zaronio sam pod vodu, a čamac je udario moju kćerku dijelom motora – kazao je on. Bislim Ahmetajm, učitelj koji je tog dana također bio na plaži, na društvenim mrežama je napisao kako mu je očajni Bledar bio rekao kako je on trebao da umre umjesto svoje kćerke. Policijska istraga je utvrdila kako je policajac čamcem vodio članove svoje porodice u Potam, koji je daleko oko 5 kilometara kada se nesreća bila dogodila, te da su propeleri napravili smrtonosne povrede na djetetu.

Tase je osumnjičen za ubistvo iz nehata, a 15 osoba koje su bile zadužene za bezbjednost plaže su otpušteni. Na mjestu gdje je djevojčica Džonada izgubila život zapaljeno je na stotine svijeća, ali i ispred kabineta premijera. Pored toga su izbili i protesti širom zemlje u bijesu zbog smrti djevojčice, a neki od demonstranata su se i sukobili sa policijom u Tirani

Ads