Mi se u nastavku ovo današneg članka malo baimo sa kasnim godišnim ogmorima koji su u septembru mesecu itekako popularni. Tada je možda i najbolje otići na odmor jer su cene itekako pristupačne, a realno, toplota mora u ovom mesecu je možda i najbolja, i ono najvažnije je to, da su gužve puno manje nego u julu i avgustu, kada je bukvalno čovek na čoveku na plaži.

U Srbiji je i dalje top destinacija, sem Crne Gore i Grčka do koje se relativno jako brzo dođe, a cene su i više nego pristupačne. Međutim, na društvenim mrežama, ovih dana vlada prava epidemija, ali nije u pitanju pandemija korona virusa. Trenutno je u Ugandi proglašena epidemija virusa ebole saopštili su danas ministarstvo zdravlja te zemlje i svetska zdravstvena organizacija SZO. Ministarstvo je na društvenoj mreži Tviteru objavilo da je potvrđen slučaj ebole u centralnom okrugu Mubende i da je reč o 24 godišnjem muškarcu koji je ispoljo simptime i kasnije je umro, prenosi Rojters.

Kancelarija SZO za Afriku saoštila je da se radi o relativno retkom sudanskom soju, nakon što su zdravstvene vlasti Ugande ovog meseca pokrenule istragu još šest sumnjivih smrti u okrugu. “Trenutno postoji osam sumnjivih slučajeva koju se zbrinjavaju u zdravstvenoj ustanovi” saopštila je SZO Afrika, dodajući da pomaže zdravstvenim vlastima Ugande u njihovoj istrazi i raspoređivanju medicinskog osoblja u pogođeno područje, navodi britanska agencija.

Ads