Jučer se desio veliki požar u jednoj od najpoznatijih televizija u Republici Srpskoj, ali i u Bosni i Hercegovini, BN televiziji, a mnogi su i dalje u nevjerici zbog svega što se desilo. Očevici kažu kako su samo vidjeli gusti dim i plamen iz zgrade spomenute televizije, a nikom još uvijek nije jasno kako je uspjelo doći do požara. Naime,ni policijski službenici nisu imali više informacija koje bi mogli podijeliti sa javnošću te su kazali kako bi danas u toku dana trebao izaći zvanični izvještaj o uzroku požara.

Pričinjena je prilično velika materijalna šteta, a čak četvero zaposlenika su primili i medicinsku pomoć, srećom ne zbog ozljeda, nego zbog udisanja jakog dima, pa su nakon ukazane pomoći bili pušteni kući na liječenje. Vijest o požaru prijavljena je jučer ko 16:30, dok je vatra zaustavljena oko 17:45, uz intervenciju vatrogasaca koji su izašli na teren sa tri vatrogasna vozila. Policijski službenici iz PU Biljeljina, potvrdili su da su četiri uposlenika morali primiti pomoć od strane medicinskih radnika, ali da se sada osjećaju dosta bolje i da situacija više nije tako kritična kao što je bilo na početku.

O cijelom događaju obaviješten je i dežurni tužilac. Požar se desio u prostorijama odakle se emituje jutarnji program, a još uvijek se ne zna da li su u pitanju bile loše instalacije ili je razlog ljudski faktor.

Ads