Ljeto kao da je bilo jučer, a danas već imamio jako niske temperature i došlo je vrijeme za malo topliju odjeću. Vrijeme zaista brzo prolazi, i mnogi bi voljeli da je ljeto trajalo malo duže, ali ima i onih koji vole zimu i sve njene čarolije koje ona donosi sa sobom. Meteorolozi najavljuju da u poslednjih mjesec dana će zima da bude itekako teška i sa puno padavina, ali i znatno niskim temperaturama, za razliku od prethodnih zima.

Vjerujemo da se rijetko ko sjeća kada smo za Novu godinu ili novogodišnje praznike imali snijega, a prema riječima meteorologa to ove godine neće biti slučaj, jer ova zima će da bude mnogo opasnija od prethodnih. Mnogo je onih koji se u zimskim mjesecima griju na centralno grijanje ili tome slično, ali ima i onih koji i dalje imaju šporete u koja lože drva i tako se griju, pa su oni već sada sebi obezbijedili grijanje za ovu sezonu. Ima i onih koji su sebi nabavili peći na pelet pa tako griju svoje domove.

Ono o čemu ćemo mi u nastavku pisati jeste pitanje koje stvara veliku dilemu, a radi se o tome da li u toku noći treba “gasiti” grijanje, bez obzira na to da li živite u stanu ili u privatnoj kući. Tako neki ljudi da bi uštedili uključuju grijanje samo kada su kod kuće, a kada krenu spavati opet ga isključe, i sve tako u krug. Međutim stručnjaci tvrde da ostavljanje grijanja na minimumu u toku dana kako bi se uštedilo je samo mit, pa kažu da je puno bolja opcija da se grijanje uključi samo onda kada je potrebno i kada se temperature spuste, tako da ćete trošiti normalno. Šta vi mislite o ovome?

Ads