Kada je u pitanju politička situacija između Crne Gore i Srbije se nikako nije smirila, a to nam dokazuju i događaji koji se dešavaju u posljednja dva dana. Relacija Beograd – Podgorica nije nikad bio lošiji nego što je sada, a to se može sve da vidi po reakcijama i po demonstracijama običnih građana. Veliku je reakciju izazvala odluka koja je bila jako sramna od strane premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića koji je izjavio da se smijeni u Srebrenici ministar Vladimir Leposlavić, a posebno oni Crnogorci koji žive u Beogradu.

Danas se veliki broj građana okupio ispred ambasade Crne Gore u ulici Knez Mihajla, koji su se okupili kako bi iskazali svoje veliko nezadovljstvo sa novom odlukom premijera Crne Gore, prvo su skandirali da bi nakon nekoliko sati krenulo i bombardovanje sa dimnim bombama. Mnogi su se građani uplašili kada su vidjeli ovaj prizor na ulici u tom trenutku.

Bacali su dimne bombe sa svih strana a građani su počeli da bježe i da se sakrivaju. Bježali su na sve strane i bili su uznemireni nakon što se nije ništa nije moglo da vidi od gustog dima, nikko nije znao šta se dešava. Na društvenim mrežama kruže snimci kako je to izgledalo, a može se vidjeti da je nekoliko ljudi bacalo baklje sa svih strana. Nekoliko svjedoka je reklo kako je na kraju morala da polcija interveniše, i da je nakon cijelog ovog događaja došlo do hapšenja nekoliko osoba. Ovo je sve jako uznemirilo građane Srbije i one koji žive u samom centru grada.

Ads