Sigurni smo da niste imali priliku dugo vremena da pročitate nešto ovako kao što je ova vijest. Kada je u pitanju 2014. godina, to je godina kada je bio veliki haos, a najviše na Balkanu kada je riječ o padavinama i poplavama koje su prekrile cijelu Srbiju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. U tim je danima bilo nezapamćeno nevrijeme koje je otjeralo preko 200 hiljada porodica da svoja ognjišta prisilno napuste.

Također, prošle godine je u Srbiji bilo veliko nevrrijeme, kada je padao led veličini loptice za tenis, a i tom je prilikom napravljena velika materijalna šteta. U proljeće je to jako normalna stvar, pa nas nikako ni ne čudi kada se desi nešto ovako, a to se desilo i danas u Srbiji opet. Grad koji je služio kao epicentar cijelog ovog dešavanja jeste Vojvodina, a također je stradao i Novi Sad u roku od samo 45 minuta, sve je prekrio veliki crni oblak koji je uništio gotovo pa pola grada. Cijeli ovaj događaj se desio malo poslije 14 sati, gdje se nalazi željeznička stanica pa sve do predjela gdje poćinje Futoška pijaca.

Vjetar je toliko jako puhao, a to nam pokazuje i podatak da je ograda pokidana na dijelu gdje je željeznička stanica, još je tu bilo i nekoliko automobila koji su potpuno uništeni. Također je nekoliko kamera zabilježilo ovaj događaj koji se danas desio u Srbiji.

Ads