Muzičko takmičenje Zvezde Granda su rijetiki koji nikako ne mogu da izgube gledanost i popularnost. Iako je situacija sa korona virusom uzrokovala veliku krizu u cijelom svijetu, ovom rijelitiju nije uspjela nikako da naškodi. Samo su na početku pandemije napravili jednu manju pauzu od 2 mjeseca, pa su kasnije normalno nastavili sa radom bez publike, a
žiri je odvojen sa pleksigasima.

Bilo je velikih problema u samom takmičenju, a neke od problema pravi sama Marija Šerifović i Jelena Karleuša, a mediji su pisali kako Marija planira uskoro da napusti ovo takmičenje. Također, prije neke dvije godine Marija je imala nekoliko okršaja sa Sašom Popovićem i tada se izjasnila da će napustiti šou. Jednom je prilikom izjavila kako nije moguće da uskladi svoje obaveze i da radi kao mentor u ovom takmičenju. Ona je osoba koja voli puno da putuje, iako joj sada situacija sa pandemijom ne dozvoljava česta putovanja, Marija se trudi da nekako ispuni svoje želje. Preko Zvezda Granda od 1998. godine veliki broj zvijezda se pojavio, a među njima je i Tanja Savić koja je uspjela da prokocka svoju karijeru. Zatim imaju i oni koji su totalno promašili takmičenje.

Sada se ponovno desilo nešto što je mnoge ostavilo bez riječi. Kada je počelo snimanje emisije Zvezda Granda, članica žirija Viki Miljkovičć je zabilježila nešto što se do sada nije nikako dešavalo. U toku snimanja je nestalo struje, a Viki je istakla da joj je bio prvi put da je Grand ostao bez struje. Ali, ista situacija se desila i danas, kada je žiri ostao u mraku, kao i sami kadnidati. Viki Miljković je to sve zabilježila i objavila na svom Instagram profilu gdje je napisala, “Opet nema struje”. Svi su ostali iznenađeni da neki tako veliki gigant nema agregate kako bi omogućio struju i kako bi mogli da nastave sa radom.

Ads