Kada je u pitanju Njemačka ona je još uvijek broj jedan država na Balkanu, jer i pored same situacije sa korona virusom.. Svi idalje vide Njemačku kao spas, a najviše ljudi koji dolaze sa balkana i onih koji nemaju posla u svojoj državi. Da se podsjetimo perioda od prije nekih 40 godina, a kada vidimo nekog da vozi auto koje dolazi iz Crvene zastave, odmah znamo da se radi o nekome ko dolazi iz inostranstva.

Međutim, kako je krenula cijela zbrka sa pandemijom korona virusa u cijelom svijetu od marta prošle godine, ništa više nije kao prije i može se slobodno reći da su radna mjesta poprilično pala nisko. Tako da se sigurno svi dobro sjećamo kada je Anegla Merkel rekla da se desilo nešto što je jako strašno, a to da je njemačka privreda skroz opala, a to je prije bilo nemoguće. Angela misli da je potrebno da prođe neko vrijeme kako bi se situacija mogla barema malo da ustabili. Iako svi stanovnici idalje gledaju samo prema njemačkoj, samo posmatraju da li će izaći neko nova vijest vezana za zapadnu zemlju. Prije nekoliko se pojavila nova vijest koja ima i stručan naziv a naziva se pravilnik o Zapadnom Balkanu. Što znači da su oni povukli prethodnjo odobrenje Savezne Agencije za rad, a to se navodilo na web stranici ambasade.

Oni su napisali da se prijave koje su izdane od 15 marta produžavaju, što znači da se viza ne može dobiti, dok ne bude agencija dala dozvolu. Do prije nekoliko se tvrdilo da će se poistovjetiti radnici iz EU sa radnicima koji su na Balkanu, ali za sada nema šanse da se to desi.

Ads