Za danas imamo jednu zanimljivu i korisnu priču, koja će nam malo odvući od ove tmurne svakodnevnice. Svakog dana čitamo skoro pa iste vijesti, crna hronika, korona virus, i sve tako u krug. Naše žene su prave domaćice, i to zaista možemo s pravom reći, vode brigu o kući, djeci, idu na posao, i ništa im ne pada teško, dok sa druge strane imamo one kojeove stvari nikako ne zanimaju, i kojima je samo bitno da lijepo izgledaju i ništa više.

Kada su neki savjeti ili trikovi koji su vezani za kuću i kućne poslove u pitanju, na internet imamo pregršt tih stvari, ali nisu baš sve one učinkovite, i nikako nisu od pomoći. Dok imamo i one koji zaista mogu pomoći da riješite problem koji imate, a koji se odnosi na održavanje kuće. Svi mi volimo imati dobar komad tepiha koji će nam dati neki poseban izgled u stanu ili kući, međutim rijetko ko razmišlja da je on upravo oun nekih bakterija, i da predstavlja leglo prljavštine.

Sve to može dosta negativno da utiče na nas i naše zdravlje, i bez obzira na sve to neki nemaju dovoljno novca koji će stalo da troše na neke proizvode za uklanjanj fleka na tepihu. Žene koje se zadese u takvim situacijama, pribjegavaju da to riješe na što jednostavniji nači, pa neke od njih iznose tepihe napolje, ribaju ga mokrom četkom. Međutim one domaćice kojima je dosadio ovakav način čišćenja, su našle rješenje, a to je čišćenje sodom bikarbonom. Evo kako možete da na najbrži i najlakši način srede tepih. Prvo usisajte tepih, a zatim pamučnu krpu umočite u sirće i pređite njom preko celog tepiha. Uzmite drugu krpu, nakvasite vodom, a zatim na nju stavite sodu bikarbonu, nakon toga je potrebno obrisati cijelu cijelu, i ostaviti da djeluje nekih pola sata.

Ads