Od 15. jula a nakon velikog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji, krizni štab je odlučio da će opet svaki dan održavati konferencije za medije u 15 sati, kako je to činio i za vrijeme vanrednog stanja u martu i aprilu mjesecu.

Jučer se desilo nešto interesantno, naime krizni štab je otkazao pres konferenciju bez ikakvog obrazloženja a poznato je da će se danas naciji obratiti i sam predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, pa se mnogi sa pravom pitaju šta se u stvari dešava. Kada je u pitanju broj zaraženih u Srbiji, siuacija se polako smiruje i on je svaki dan sve manji, ali članovi kriznog štaba upozoravaju građane da se ne smiju nikako opustiti jer se opet mogu pojaviti žarišta.

Od kada su krenule ove konferencije u julu na njima su se pored struke pojavljivali i premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ali Vučić nije još nijednom. Sama najava da će se danas i on obratiti medijima i javnosti građanima je znak da se nešto ozbiljno dešava i svi čekaju da vide o čemu se radi.

Poznato je da Vučić im autoritet i svoje odliuke donosi sam i sprovodi ih u djelo pa je pitanje koja će biti tema njegovog obraćanja. Pored njega, na konferenciji bi trebala biti i doktorica Darija Kisić Tepavčević i direktor klinike za infektivne bolesti Goran Stevanović. Ova najava je stigla iz Službe za saradnju sa medijima predsjednika Srbije, a vidjet ćemo koja će tema biti zastupljena sem epidemiološke situacije u zemlji. Konferencija za štampu će biti održana u 15 časova.

 

Ads