Predsjednik Vučić već dosta dugo nije imao najavljeno obraćanje javnosti, jopš od prije protesta kada je objavio da će se ponovo u Srbiji uvesti policijski sat što je dovelo do masovnog izlaska građana na ulice.

Kada je krizni štab ponovo počeo održavati redovne konferencije za štampu na njima se nijednom nije pojavio a vrlo često su uz članove kriznog štaba bili premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Kada su prije tri dana iz ureda za medije najavili da će se predsjednik obratiti naciji, svi su se zapitali o čemu se radi i da li se nešto krupno dešava.

Opozicija svaki njegov javni istup koristi protiv njega kada god im se za to ukaže prilika a oni koji ga vole veličaju svaku njegovu riječ i misao. Predsjednik je rekao da je već navikao da ga krive za apsolutno sve što se dešava pa čak i ako nestane struje u Divčibarama, jer je čuo da su gosti u hotelu u ovom mjestu psovali upravo njega kada je nestalo električne energije. On je rekao da ga takve stvari ne vrijeđaju a ni ne pogađaju jer je njemu bitno da država napreduje, da se grade bolnice i autoputevi.

Kada je u pitanju njegov angažman za vrijeme pandemije korona virusa on je rekao da misli da je uradio sve što je mogao i rekao je da je država do sada u prosjeku podijelila preko 1.100 eura po jednom građaninu. Na upit novinara da li namjerava uskoro u penziju on je rekao da o tome još ne razmišlja ali i da neće još dugo ostati u politici i da je upisao višu trenersku školu i namjerava da se bavi tim poslom kada napusti politiku.

Ads