Jedan od najpoznatijih političara u cijelom regionu pa i šire je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji se stalno pojavljuje u medijima i uključen je aktivno u sva dešavanja u svojoj državi, što se posebno pokazalo u pandemiji korona virusa.

Nijedan drugi šef države se nije pojavljivao na sjednicama kriznog štaba i obavještavao svoje građane o trenutnoj situaciji sa brojem zaraženih i preminulih kao i o mjerama koje se preduzimaju. Iako se trudi uvijek ponašati profesionalno, svima je jasno da je on jedan veliki emotivac a neki njegovi nastupi u javnosti znaju izgledati i previše dramatično i teatralno.

Ipak, njegove kolege i saradnici smatraju da je Vučić hladnokrvan čovjek kojeg malo šta može toliko uzdrmati da ga izbaci iz kolosjeka i on se ponaša onako kako bi i trebao pravi lider jedne države. Vučić upravlja državom gvozdenom rukom i uvijek kaže ono što misli i odlučan je da sprovede u djelo ono što je naumio, sviđalo se to nekome ili ne.

Ipak, da je i on samo čovjek od krvi imesa pokazuje u trenucima kada izgubi nekog sebi dragog, prijatelja ili kolegu, a to se desilo nekoliko puta od kada je počela pandemija korona virusa. Prije malo više od mjesec dana preminuo je gradonačelnik Užica, Saša Milošević koji je pripadao Vučićevoj stranci i sa kojim je predsjednik bio ne samo kolega nego i prijatelj. Milošević je preminuo od posljedica zaraze koronom a od njega su se opraštali i građani Užica ali i svi drugi koji su ga poznavali i sa njim sarađivali. Tada je Vučić u novinama objavio osmrtnicu u kojoj je napisao ” Posljednji pozdrav prijatelju i saborcu”.

Ads